Zomers pak met patronen van de Burda

Zomers pak met patronen van de Burda

🌼🌞Burda 11/2023 meets Burda 06/2023🌞🌼

Nu dit weekend eindelijk het zonnetje scheen in Nederland vroeg dat toch ook om een lekker zomers pak. Ik hou echt van setjes en vind het dan ook leuk om patronen met elkaar te combineren. Dat deed ik dan ook voor dit zomerse pak van een prachtige geborduurde hydrofiel.

Ik maakte uit de Burda een blouse met afhangende schouders, kraag, verborgen knoopsluiting en manchetten. Omdat ik het leuk vindt dat de blouse echt oversized is heb ik een maat groter dan normaal genomen. Verder maakte ik het patroon precies zoals de blouse door de Burda is bedacht. 

Voor de broek gebruikte ik mijn absoluut favoriete broekpatroon, maar deze veranderde ik naar een rechte broek. Ik koos voor deze broek omdat ik vind dat deze bij de taille altijd perfect zit. De broek is mooi hoog en sluit goed aan rondom de billen. Ik heb ervoor gekozen om voor geen gulpsluiting te doen, maar de broek sluit middenachter met een blinde rits. De boord van de broek heb ik aan de voorkant aan de stofvouw gelegd en middenachter juist niet aan de stofvouw. Voor de wijdte van de pijpen heb ik mijn gewenste kniewijdte gemeten en de broek vanaf de heup en kruisband bijgetekend. De broek loopt vanaf de knie verder recht naar beneden. 


Ik gebruikte een heerlijke gele geborduurde hydrofiel. De stof naait super fijn en is 100% katoen en daarom ook zeer geschikt voor de warmere dagen.


Patroon:
Broek: @Burda 06/2023 nummer 108
Blouse: @Burda 11/2023 nummer 129

Stof: Double Gauze coloured embroidery 



Terug naar blog